in de media

2023

Recensie in Trouw: ““Geschiedenis wordt geschreven door overwinnaars, maar ook door onderdrukkers”, vat Spreeuwenberg het krachtig samen.” (over ‘Onderhuidse verhalen’)

Interview in De Limburger over Onderhuidse Verhalen.

Te gast in radioprogramma De Stemming om te praten over activisme, de morele plicht om in actie te komen en de vraag: ‘Hoe ver mag je gaan?’

2022

Te gast in radioprogramma De Stemming om te praten over ongehoorde stemmen, wokisme en brutale essays. Luister terug via de link, vanaf minuut 19.

Interview in De Standaard: ‘Liefde en kennis liggen dicht bij elkaar’.

Recensie in De Volkskrant: “Spreeuwenberg heeft met Liefde en revolutie een opwekkend, overladen, lekker driest pamflet geschreven over activisme uit liefde voor de wereld”.

Mini-interview in De Volkskrant.

2021

Liefde en revolutie verscheen in het lijstje van beste filosofieboeken van Trouw: “In dit onwaarschijnlijk open en helder geschreven essay laat Spreeuwenberg aan de hand van het werk van Iris Murdoch zien dat de wereld, de ander en jezelf echt liefhebben kan betekenen, kan verlangen, dat je de barricade opgaat en eens goed kwaad wordt”.

Boekrecensie in Bij Nader Inzien: ‘De liefde mag soms best haar tanden laten zien’.

Column in Dagblad De Limburger over Liefde en revolutie.

Interview in magazine Feeling: ‘Wat mogen we nog zeggen? Cancelcultuur verklaard’ tussen Walter Weyns, Johan Braeckman en Lotte Spreeuwenberg.

2020

Interview Filosofie Magazine: ‘Doping in de liefde’.

Interview LINDA.meiden: ‘Ik slik geen pil’.

2017

Interview Filosofie Magazine: ‘Het Experiment: Verplichte Liefde’.