Een selectie van mijn schrijven vind je hier. Klik op de link om te lezen.

Boeken

Onderhuidse verhalen (ISVW Uitgevers, 2023). Lees mijn essay over de onvertelde geschiedenis van mijn oma’s hier.

Liefde en Revolutie (Letterwerk, 2021)

Opinie

Jacobin NL: Nieuw links moet durven zeggen: ‘wij willen alles voor iedereen’, met Savriël Dillingh. (2023)

De Limburger: Een zorgelijk precedent. (2022)

NRC: Klagen over ‘cancel culture’: Wie wordt gehoord en wie niet? (2021)

De Morgen: De mythe van de sterke vrouw die niet klaagt is dwingend en dodelijk tegelijk met Ilse Ghekiere, Petra Van Brabandt, Anneleen Lemmens, Katrien Schaubroeck, Karolien Chromiak en Martha Claeys. (2021)

De Standaard: Veilige ruimtes voor vrouwen discrimineren mannen niet. Met Ilse Ghekiere, Petra Van Brabandt, Anneleen Lemmens, Katrien Schaubroeck, Karolien Chromiak en Martha Claeys. (2021)

Joop: Letten we op? Hoe de rechtsstaat afbrokkelt. (2020)

Horst-sweet-horst: Pioniers van het platteland. (2019)

Boekbijdragen

Debatfiches van de Vlaamse elite: Het benadrukken van onderdrukking haalt vrouwen onderuit! Met Ilse Ghekiere, Petra Van Brabandt, Anneleen Lemmens, Katrien Schaubroeck, Karolien Chromiak, Martha Claeys. (2022)

De getemde mens: Waar komt onze moraal vandaan? (2021)

Essays

bijnaderinzien: Hoe liefde en revolutie samengaan. (2020)

MegaZeen: Ook maar mensen, vormgegeven door Aukje van Dijk. (2020)

Filosofie Magazine, De Buren en Pilar: Liefde en het ego. Met dit essay was ik één van de laureaten van de wedstrijd Hooray for the essay. (2019)

bijnaderinzien: De strikvraag Waarom hou je van mij? (2017)

bijnaderinzien: Verplichte liefde: is zoiets mogelijk? (2017)

Interviews

Filosofie Magazine: Roanne van Voorst: ‘In de liefde besteden we steeds meer uit aan algoritmes’.

Het boek Liefde en Revolutie stond op de longlist van de Hypatiaprijs 2022 voor het beste Nederlandstalige boek geschreven door een vrouwelijke filosoof.

The revolution will not be televised. Je kunt niet op de bank blijven hangen, naar het scherm staren en een revolutie verwachten. Revolutie vereist een actieve verandering vanbinnen, voordat je daarbuiten een verandering teweeg kan brengen.

Wat kan een filosofie van het activisme vandaag betekenen? De focus op onszelf of onze eigen groep staat een revolutie in de weg. Het dikke ik maakt ons onverschillig en onwetend.

Het is daarom tijd om activisme terug te vorderen als een beweging van liefde. Liefdevolle aandacht vestigt de blik op hen die in de marges verdwijnen. In liefde laten we ons ego los en staan we open voor perspectieven die tot nu toe buiten beeld bleven. Liefde, kortom, kan revoluties veroorzaken.