Een selectie van stukken die ik schrijf kun je hier vinden.
Klik op de link om te lezen.

2022

Opinie in De Limburger: Een zorgelijk precedent.

Boekbijdrage in Debatfiches van de Vlaamse elite: Het benadrukken van onderdrukking haalt vrouwen onderuit! Met Ilse Ghekiere, Petra Van Brabandt, Anneleen Lemmens, Katrien Schaubroeck, Karolien Chromiak, Martha Claeys.

Interview voor Filosofie Magazine: Roanne van Voorst: ‘In de liefde besteden we steeds meer uit aan algoritmes’.

2021

Boekbijdrage in De getemde mens: Waar komt onze moraal vandaan?

Opinie in NRC: Klagen over ‘cancel culture’: Wie wordt gehoord en wie niet?

Opinie in De Morgen: De mythe van de sterke vrouw die niet klaagt is dwingend en dodelijk tegelijk met Ilse Ghekiere, Petra Van Brabandt, Anneleen Lemmens, Katrien Schaubroeck, Karolien Chromiak en Martha Claeys.

Opinie in De Standaard: Veilige ruimtes voor vrouwen discrimineren mannen niet. Met Ilse Ghekiere, Petra Van Brabandt, Anneleen Lemmens, Katrien Schaubroeck, Karolien Chromiak en Martha Claeys.

2020

Longread in bijnaderinzien: Hoe liefde en revolutie samengaan.

Verhaal in Kunstmagazine MegaZeen: Ook maar mensen, vormgegeven door Aukje van Dijk.

Opinie op Joop: Letten we op? Hoe de rechtsstaat afbrokkelt.

Essay ‘Onderhuidse verhalen’ won de ISVW essay wedstrijd Leren van onze geschiedenis en verschijnt binnenkort in een uitgave van ISVW.

2019

Essay voor Filosofie Magazine, De Buren en Pilar: Liefde en het ego. Met dit essay was ik één van de laureaten van de wedstrijd Hooray for the essay.

Blog op Horst-sweet-horst: Pioniers van het platteland.

2017

Essay in bijnaderinzien: De strikvraag Waarom hou je van mij?

Essay bijnaderinzien: Verplichte liefde: is zoiets mogelijk?

_________________________

Ik schreef ook verschillende blogs, op voormalig blog Philottesophy en Medium:

Baudets essay uitgelegd voor wie geen zin had het te lezen

De ethische slet

Admiring the immoral

DIY psychology

Love in a hopeless place

Lovedrugs: wie wil er een liefdespil?

More than a sex-robot: robot-human loving relationships

Het boek Liefde en Revolutie (2021, Uitgeverij Letterwerk) stond op de longlist van de Hypatiaprijs 2022 voor het beste Nederlandstalige boek geschreven door een vrouwelijke filosoof.

The revolution will not be televised. Je kunt niet op de bank blijven hangen, naar het scherm staren en een revolutie verwachten. Revolutie vereist een actieve verandering vanbinnen, voordat je daarbuiten een verandering teweeg kan brengen.

Wat kan een filosofie van het activisme vandaag betekenen? De focus op onszelf of onze eigen groep staat een revolutie in de weg. Het dikke ik maakt ons onverschillig en onwetend.

Het is daarom tijd om activisme terug te vorderen als een beweging van liefde. Liefdevolle aandacht vestigt de blik op hen die in de marges verdwijnen. In liefde laten we ons ego los en staan we open voor perspectieven die tot nu toe buiten beeld bleven. Liefde, kortom, kan revoluties veroorzaken.